Natuurlijke ventilatie bevorderen


Goede Ventilatie voor een goede gezondheid
Door huizen, scholen, kantines en werkplekken beter te ventileren is er minder kans om ziek te worden. Door ramen en deuren open te zetten met deurwiggen of deurstoppers ontstaat er een natuurlijke ventilatie. De aanvoer van verse lucht zorgt ervoor dat vochtige vervuilde lucht de ruimte verlaat. Op die manier ontstaat er een gezonde atmosfeer waarbij er minder ruimte is voor allergische klachten en verspreiding van virussen. In gebouwen waar (te) weinig geventileerd wordt kun je last krijgen van,dufheid, hoofdpijn, luchtwegklachten en geïrriteerde ogen. Omdat wij mensen zelf ook ziektekiemen verspreiden is een goede ventilatie extra belangrijk voor gebouwen waar veel mensen bij elkaar komen!

Houd (tussen)deuren open met deurwiggen of deurstoppers voor een betere luchtdoorstroming 
Vooral bij gebouwen met veel (kleinere) ruimtes zoals scholen en kantoren kan het lastig zijn om te zorgen dat alle ruimtes voldoende geventileerd worden. Door een deurwig onder de deur te plaatsen kun je de deuren vastzetten op ieder willekeurig punt. Zo kunt je met behulp van natuurlijke ventilatie een luchtstroom creëren. Voor natuurlijke ventilatie moet er tenminste op 2 plaatsen, het liefst zo ver mogelijk uit elkaar, een raam, deur of ventilatierooster open worden gezet. Daarnaast werkt het het beste als je in iedere ruimte op 2 plaatsen iets kan openzetten, bijvoorbeeld een raam en een deur, een rooster en een deur of twee deuren. Op die manier ontstaat er een natuurlijke luchtstroom die het hele gebouw door gaat. Door de verse aanvoer van buitenlucht wordt de vervuilde lucht automatisch naar buiten gedrukt. Wil je een voor of achterdeur of een raam op een kier laten staan dan is de vingerbeschermer de perfecte oplossing. Om een voor of achterdeur helemaal open vast te zetten kan je het beste een deurvang beugel gebruiken, deze is standaard uitgerust met een haak. Om deuren en ramen open te houden zou je in plaats van een deurwig eventueel ook een deurstopper kunnen gebruiken.

Minder last van allergie en minder kans op virus verspreiding door ventilatie
Door goed te ventileren wordt de kans op virus verspreiding aanzienlijk verkleind doordat het virus minder lang kan blijven hangen in de ruimte en hierdoor minder "goed" ingeademd kan worden. Ook huisstofmijt krijgt minder kans om zich op te hopen waardoor mensen met een allergie hier uiteindelijk minder last van zullen hebben.